Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση φωτογραφίας "ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ! ΚΕΡΑΤΕΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ " του φωτορεπόρτερ Σπύρου Τσακίρη


Έκθεση φωτογραφίας  " ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ! ΚΕΡΑΤΕΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ " του φωτορεπόρτερ Σπύρου Τσακίρη, στο κτήριο Μήτρου δίπλα ακριβώς από την αίθουσα εκδηλώσεων της "ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ" Κερατέας.
Εγκαίνια έκθεσης την ημέρα της επετείου εισόδου των ΜΑΤ-μεγαλοεργολάβου και τότε κυβέρνησης ήτοι 11 Δεκεμβρίου στις 19:00.
Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 11 έως και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, ώρες 17:00 - 21:00.


 


Ο Σπύρος Τσακίρης στήνοντας την έκθεσή του

Το κτήριο Μήτρου δίπλα στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ που πραγματοποιείται η έκθεση


Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του Spyros Tsakiris
και από τη σελίδα του https://www.facebook.com

Σπύρος Τσακίρης
Συνοπτικό βιογραφικό αναδημοσίευση από http://fotoartmagazine.gr

Ο Σπύρος Τσακίρης γεννήθηκε το 1962 στη Ζαχάρω Ηλείας.
Από πολύ νωρίς άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία. Από το 1987 εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», καλύπτοντας όλα τα μεγάλα ελληνικά και διεθνή γεγονότα. 
Έχει καλύψει θέματα όπως ο εμφύλιος στη Βοσνία, Πόλεμος του Κόλπου, εμφύλιος στο Λίβανο, πτώση Σοβιετικής Ένωσης, γεγονότα στην Αλβανία, πτώση Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, Κοσσυφοπέδιο '89, εμφύλιος στη Ρουάντα, πείνα στην Αφρική, Κούρδοι έως και τον τελευταίο βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
Πέρα από την επικαιρότητα, έχει φωτογραφήσει σε χώρες όπως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Συρία, Σαουδική Αραβία, Αρμενία, Τανζανία, Κένυα, Νότιος Αφρική, Αίγυπτο, Κύπρος, Ολλανδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Αυστρία, αποτυπώνοντας τη διαφορετικότητα της ανθρώπινης δραστηριότητας και την παρουσία του στο περιβάλλον.
Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με το διεθνή τύπο, με το γαλλικό πρακτορείο IMAPRESS και το γερμανικό ACTION PRESS. Θέματά του έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα ελληνικά και ξένα περιοδικά, όπως «ΓΑΙΟΡΑΜΑ», «Flame of Life», «ΕΨΙΛΟΝ», «ΔΙΦΩΝΟ», ελληνικό και ισπανικό «National Geographic», “STERN”, “TIME”, “PARIS MATCH”, “NEWSWEEK” κλπ.
Επίσης έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.
Έχει ολοκληρώσει μεγάλα projects με θέματα «Τα παιδιά μπροστά στο νέο αιώνα», «Οι άνθρωποι του τύπου στην Ελλάδα», «Ψαράδες», «Άνθρωπος και Περιβάλλον». Παράλληλα, προΐσταται του φωτογραφικού τμήματος της «Ελευθεροτυπίας», καθώς του περιοδικού «Γεωτρόπιο» της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ του Σαββάτου.
Έχει ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία. Συνιδρυτής της ομάδας κινηματογραφικών παραγωγών «4 Eyes Zone», έχει ολοκληρώσει τέσσερα ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα τα μικρού μήκους «Vrooom» 32΄, «Μπαϊάσα – Βοβούσα» 17΄ και «Ο Θησαυρός της Λιμνοθάλασσας» 17΄, το οποίο και βραβεύθηκε το 2003 από το National Geographic και προβλήθηκε στο φεστιβάλ ECOCINEMA 2003. Και το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Flamingo» 90΄, μία μουσική ταινία με τους Πυξ Λαξ που κυκλοφόρησε στην αγορά με τη μορφή DVD.
Επίσης σκηνοθετεί τις παραστάσεις της ομάδας ALMA UTOPIA, ομάδα πειραματισμού κι έρευνας για το χορό.

Αυτή τη στιγμή είναι φωτορεπόρτερ στο GNN όπου πριν ένα μήνα μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη κάλυψαν με φωτορεπορτάζ για τους πρόσφυγες στην Λέσβο. Επίσης lκάνει σεμινάρια φωτογραφίας στη Χρυσή Τομή Κερατέας : " Η Φωτογραφία είναι Ζωή" σεμινάριο από το Σπύρο Τσακίρη
 και με την ομάδα «Keno Fos» διοργανώνουν από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Μάρτιο του 2016 σεμινάρια που αφορούν στην Φωτογραφία και τα Μultimedia: Masterclass – Θεωρία και Πράξη, στο χώρο του θεάτρου Αλκμήνη (Οδός Αλκμήνης 12, τηλ.: 210 3428650, Κάτω Πετράλωνα, πλησίον Μετρό «Κεραμεικός»).
Περισσ. βλ. σχετ. άρθρο μου : ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΠΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ KENO FOS
Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου