Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

" Η Φωτογραφία είναι Ζωή" σεμινάριο από το Σπύρο Τσακίρη


Για όποιον ενδιαφέρεται να δαμάσει το φως και να εξημερώσει την στιγμή. Για όποιον αγαπά να καταπιάνεται με τις οπτικές τέχνες και επιθυμεί να τις προσεγγίσει μέσα από εναλλακτικά μονοπάτια και νέες καλλιτεχνικές τεχνικές, ο Σπύρος Τσακίρης και η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» διοργανώνουν από τον Νοέμβριο του 2015 σεμινάριο που αφορά τη Φωτογραφία.
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 36 ώρες και ξεκινάει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ», Λ. Αθηνών - Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας. Θα διεξάγεται κάθε Σάββατο, ώρες: 12:30 -15:30.

θα παρουσιαστούν οι θεματικές ενότητες :

• Landescape (Προσπάθεια αποτύπωσης του απέραντου που το ανθρώπινο μάτι ονομάζει «τοπίο»).
• Πορτραίτο (Συζήτηση με ένα πρόσωπο και οι «στιγμές» που κρύβει).
• Φωτογραφία Δρόμου (Street Photography) (Η «αιχμαλωσία» του τυχαίου με σκηνοθέτη τον δημιουργό που αποτυπώνει τη στιγμή).
• Χρώμα (Αφήγηση της εικόνας με βασικό εφόδιο τις υφές του χρώματος που δημιουργούνται από φυσικό και τεχνητό φως).

«H φωτογραφία είναι ζωή»
Κεντρικός εισηγητής των σεμιναρίων είναι ο φωτογράφος και film- maker, Σπύρος Τσακίρης υπεύθυνος του φωτογραφικού τμήματος της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (καθημερινό-κυριακάτικο φύλλο, ΕΨΙΛΟΝ, www.enet.gr) και μέλος του IEPA (International Environment Photographers Association).
Έχοντας καλύψει φωτογραφικά την τελευταία 30ετία σχεδόν όλους τους μεγάλους πολέμους στον πλανήτη και τα κορυφαία γεγονότα στη χώρα μας και φωτογραφίζοντας παράλληλα σημαίνοντα πρόσωπα της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής σκηνής, ο Σπύρος Τσακίρης εξελίσσει διαρκώς την αισθητική και την τεχνική αποτύπωσης, δίνοντας νέα πνοή στην καλλιτεχνική φωτογραφία.
«Η φωτογραφία κατάφερε να ξεπεράσει σχεδόν αμέσως με τη εμφάνιση της, τον πρώτη ανάγκη της εφεύρεσης της. Από μέσο καταγραφής, στα χέρια των καλλιτεχνών έγινε ΤΕΧΝΗ», αναφέρει ο Σπύρος Τσακίρης. «Η φωτογραφία είναι γλώσσα έχει ρήμα και επίθετο, τόνους και σημεία στίξης είναι έκφραση είναι δημιουργία. Η φωτογραφία είναι ισορροπία, είναι ζωή».
Συμμετοχές από 16 ετών.

• Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δική τους φωτογραφική μηχανή.

• Πληροφορίες- Συμμετοχές στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» Λ. Αθηνών- Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας κάθε Τετάρτη & Παρασκευή ώρες 19:00-21:00 τηλ:2299069850 και οποιαδήποτε στιγμή στα τηλέφωνα: 6978003191, 6984614675

Επιμέλεια άρθρου Πετρούλα Σίνη -Οικονομολόγος και αρθρογράφος στις ιντερνετικές εφημερίδες : 
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του The Greek Academy Of  Fine Arts
Ιδιοκτήτρια της ιντερνετικής εφημερίδας https://sites.google.com/site/ephemereidese/politismos
και των blogs :

Προφίλ :

Πετρούλα Σίνη

Εφημερ-είδηση


Εφημερ-είδηση

Betty Sini

Πετρούλα Σίνη
όπου στα ως άνω,  δημοσιεύτηκε το παρόν.


 Blogger επίσης άλλων 15 ιστολογίων που αποκλειστικά διαχειρίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου