Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

‘bubbles not war’ του Σύριου φωτογράφου και ποιητή Khaled Youssef




Ο όμορφος, εύθραυστος κόσμος μας, μοιάζει με σαπουνόφουσκα
Αναδημοσίευση από http://theartfoundation.metamatic.gr
Με όλα αυτά που ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε –όχι μόνον στην τηλεόραση, για το τεράστιο κύμα των προσφύγων, θυμήθηκα το έργο ‘bubbles not war’ του Σύριου φωτογράφου και ποιητή Khaled Youssef.

Ο σαραντάχρονος καλλιτέχνης, κάτοικος Γαλλίας από το 1999, με το συγκεκριμένο έργο μας καλεί να δούμε τις ομοιότητες που παρουσιάζει η ζωή μας με το αγαπημένο παιγνίδι των παιδιών τις σαπουνόφουσκες. Η σαπουνόφουσκα είναι όμορφη όπως και η ζωή. Ταυτόχρονα είναι τόσο εύθραυστη όσο και η ζωή μας εξ αιτίας των πολέμων και όποιων συγκρούσεων πλήττουν τον κόσμο μας. Η σαπουνόφουσκα επίσης εξαφανίζεται γρήγορα και συνήθως δεν προλαβαίνουμε να εκτιμήσουμε την ομορφιά της όπως δυστυχώς πολλές φορές συμβαίνει με την ίδια μας τη ζωή.

Εύχεται το έργο του, φωτογραφίες που δείχνουν την ομορφιά του κόσμου πίσω από μια λαμπερή φυσαλίδα, να μας κάνει να σκεφτούμε και να αφεθούμε στη μαγεία της ζωής που υπάρχει γύρω μας. Να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών και το ‘ταξίδι αυτό με τις σαπουνόφουσκες’ που ξεκίνησε από τη Γαλλία να φτάσει κάποια στιγμή στον τόπο του, τη Συρία, φέρνοντας ειρήνη και ελπίδα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του έργου ‘bubbles not war’ στη σελίδα του Khaled Youssef στο Instagram https://instagram.com/explore/tags/bubblesnotwar/ στο pinteresthttps://www.pinterest.com/y_khaled/bubbles-not-war/ και στο official websitehttp://www.khaled-youssef.com/

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου